“Не говоря ИТАЛИАНСКИ, но говоря MOSCHINO!”

Историята на Moschino 

Историята на Moschino започва през 1983 г. Брандът е основан от покойния Franco Moschino (1950-1994 г.). Moschino и модният му лейбъл стават известни с иновативните си, цветни и понякога ексцентрични дизайни. Брандът Moschino е добре известен с всичко от калъфи за мобилни телефони, под формата на пирамиди, до якета с надпис „Rich Bitch“ и доста сюреалистично тълкуване на модата. 

Творенията им са твърде колоритни, а представянето твърде иронично. Шоуто на Moschino определено е спектакъл!

Провокативните, дръзки и необичайни колекции бяха възприети от пресата с интерес и критика. Всички бяха зашеметени, заради любовта на Франко към феите, критиките си към модната индустрия и кампаниите си за социална осведоменост в началото на 90-те. След смъртта на Franco, Rossella Jardini, бившият му помощник, става креативен директор. Марката е част от модната група Aeffe от 1999 г.

История на марката Moschino
История на марката Moschino.

Ето u няколко факта за Moschino

90% от хората не мога да произнесат правилно „MOSCHINO“

Е разбира се това твърдение не е  статистически доказано, но усещането е за още повече. Почти всички произнасят Moschino така както го виждат написано / прочетено – с “ш”. Това е грешно – Moschino на италиански и се произнася “Мос-ки-но”.

CHANEL се обяви против  дизайн на Moschino

През 1988, в свое шоу моделите носят бели тениски с надпис “CHANEL № 5”. Несъмнена алюзия на легендарния парфюм Chanel. Последсвията: Chanel и Moschino стигат до съда и Chanel печели.

MOSCHINO защитава околната среда

Това, което не можете да си представите с Barbie-Verherlichung и Spongebob-Print, е че Moschino влага част от приходите си за опазване на околната среда. Една от последните си колекции (1994 г.), Франко създава от напълно екологични материали. Големите модни вериги като H&M едва наскоро започнаха да включват колекции, щадящи околната среда. Решението на Franco Moschino в средата на деветдесетте години беше изключително прогресивно. И добър старт за марката. 

MOSCHINO X JEREMY SCOTT

Джеръми Скот е новият главен дизайнер от октомври 2013 г.  На модния подиум, както и в социалните медии, отначало леко изплашеният Джереми достига висок обсег. С 1,4 милиона последователи в Instagram, и един от най-популярните дизайнери на Fotoapp. Той използва това умело с готини снимки от партита, дръзки речи за Moschino и представяне на най-новите дизайни. Той поддържа изключително много общността Moschino в Instagram.

Ние харесваме историята на MOSCHINO и ексцентричните им колекции! А Вие?

Разгледайте нашите предложения тук: LOVE MOSCHINO 

Последвайте ни и във Фейсбук за още интересни факти и истории.